A fogantatás, várandósság, vajúdás, születés normál, természetes folyamatok, amelyeknek alapvetően csak az Élet Erők, az Egészség és a Természet támogatására van szükségük. Ha nincs fölösleges, szükségtelen beavatkozás, akkor az anya teljes szívvel és belső erővel el tud merülni a folyamatban, megtartva saját és a magzat tempóját anélkül, hogy bárki siettetné – ezáltal a folyamat a maga
természetes, erőteljes és örömteli módján ki tud bontakozni. Ha sem az anyát, sem a magzatot nem sürgetik, akkor mindketten fel tudják belülről építeni az életerőket és meg tudják találni az előre jutáshoz szükséges kreatív ellenállás módjait.
A biodinamikus kranioszakrális módszer, ami egy nagyon finom, gyengéd érintést használó módszer (LINK) képes arra, hogy a fent leírtakban támogassa a baba, az anya és a család teljességét, egységét. Hozzájárul ahhoz, hogy az élet-erők felépüljenek és az anyában, a babában, a kapcsolatukban meglévő akadályok csökkenjenek, megszűnjenek. (Az akadályok lehetnek bármilyen típusúak – fizikai, érzelmi, fiziológiai, pszichés gátak.) Azáltal, hogy a kezelő kapcsolódik az élet-erőkhöz és az embriológiai erőkhöz a kezelések támogatják az anya és a baba önszabályozását és rendszerük egyensúlyba kerülését.
A várandósság alatt a BKST kezelések a következők miatt hasznosak és ajánlottak: